23 листопада: Цей день в Україні та в світі

94
0
SHARE

ДЕНЬ 273 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 273 RUSSIAN AGRESSION
ДЕНЬ 273 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 273 RUSSIAN AGRESSION
23 листопада у світі відзначають Міжнародний день акварелі, Міжнародний день боротьби з безкарністю, День еспресо.
У Грузії – День святого Георгія, День ВМФ у Мексиці, в Японії – День подяки праці, у Греції – День Геродота, у Литві – День воїнів.
Православна церква вшановує пам’ять шести апостолів: Ераста, Олімпа, Родіона, Сосіпатра, Куарта та Тертія, також сьогодні День пам’яті святого Георгія Побідоносця.
Міжнародний день акварелі
23 листопада митці-акварелісти відзначають Міжнародний день акварелі. Ініціатором свята був Альфредо Гуаті Рохо, мексиканський художник, відомий насамперед як популяризатор акварельного живопису.
Коли на початку своєї кар’єри Гуаті Рохо намагався виставити свої роботи в галереях, йому скрізь відмовляли, аргументуючи це тим, що акварельний живопис – « мистецтво другого гатунку ». Тоді митець поставив за мету реабілітувати акварель і довести, що цей живопис нічим не гірший, наприклад, олійний і вимагає не меншої майстерності. Він заснував Мексиканське товариство акварелістів і перший у світі Музей акварелі, перша будівля якого була зруйнована землетрусом у 1985 році, але за два роки міська влада Мехіко подарувала музею нову будівлю.
День подяки праці
У Японії 23 листопада відзначають День подяки праці. Цей день є загальнонаціональним вихідним для трудівників усіх галузей промисловості, фермерів та державних службовців.
Свято відоме з 1948 року, раніше цього ж дня в Японії відзначали Свято нового врожаю, закінчення сільськогосподарських робіт, пов’язане із давнім синтоїстським ритуалом підношення свіжозрізаного рису богам, яке виконував за традицією сам імператор. У ХХ столітті, коли в Японії почалося посилене економічне зростання та прискорилися темпи індустріалізації, виникла ідея присвятити день не лише аграрній праці, а й загалом праці у різних сферах господарства.

Continue reading...