ЗСУ досягли великих успіхів у напрямку Сватове-Кремінна: карти боїв

100
0
SHARE

ЗСУ, ймовірно, звільнили кілька сіл у Харківській області. Ворог втрачає потенціал під Бахмутом.
Українські сили досягли великих успіхів у Харківській області та у напрямку Сватове-Кремінна. Окупанти втрачають потенціал під Бахмутом та продовжують систематично обстрілювати мирних жителів на півдні.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).
Численні російські джерела повідомляли, що російські сили, у тому числі частини 144 мотострілецької дивізії та її 254 мотострілецького полку, що українські атаки зафіксовані на ділянці Сватове-Кремінна.
Один відомий російський блогер повідомив, що українські війська взяли російський опорний пункт біля Червонопопівки (приблизно за 5 км на північний захід від Кремінної), де, за оцінкою ISW, українські сили, ймовірно, просувалися принаймні з 23 грудня.
Російські джерела стверджували, що українські сили перегруповуються та перекидають підкріплення з Харківської області для відновлення наступальних операцій на лінії Кремінна-Сватове.
Українські сили, ймовірно, досягли більших успіхів на північному сході України, ніж раніше оцінювала ISW. Голова Харківської обласної адміністрації Олег Синегубов заявив 27 грудня, що російські війська займають 1,6% території Харківської області.
Українські сили, ймовірно, звільнили Дворічну, Новомлинськ та Тавільжанку на північному сході Харківської області та Коломийчиху в Луганській області з огляду на те, що як російські, так і українські джерела повідомляли про обстріл цих населених пунктів з боку Росії 27 грудня.

Continue reading...