Нобелівську премію миру дали лауреатам України, РФ, Білорусі – DW – 10.12.2022

99
0
SHARE

Голова українського « Центру громадянських свобод » на церемонії вручення Нобелівської премії миру закликала створити трибунал для Путіна і Лукашенка та реформувати ООН « для захисту людей від війн і авторитарних режимів ».
Представники українського « Центру громадянських свобод » (ЦГС), російської правозахисної організації « Меморіал » та білоруського правозахисного центру « Вясна » отримали в суботу, 10 грудня, Нобелівську премію миру.
У своєму виступі на церемонії нагородження в норвезькому Осло голова ЦГС Олександра Матвійчук зауважила, що ця премія – визнання зусиль всього українського народу, який виступив проти спроб « зруйнувати мирний розвиток Європи ». « Люди в Україні як ніхто хочуть миру. Але мир не настає, коли країна, на яку напали, складає зброю. Тоді це не мир, а окупація », – наголосила вона.
Читайте також: Центр громадянських свобод – що треба знати про лауреата Нобелівської премії миру з України?Українська лауреатка: ООН потрібна реформа
Голова ЦГС також зазначила, що система Організації Об’єднаних Націй (ООН) була створена країнами-переможницями у Другій світовій війні та заклала для де-яких з них « невиправдані індульгенції ».
« Якщо ми не хочемо жити в світі, де правила визначають держави з більш потужним військовим потенціалом, то це належить змінити. Ми маємо почати реформу міжнародної системи для захисту людей від війн та авторитарних режимів. Потрібні дієві гарантії безпеки та поваги до прав людини для всіх держав та їхніх громадян », – зазначила вона.

Continue reading...