Тотальна секретність і високі ризики: як організовувався історичний візит Зеленського до США

88
0
SHARE

Візит Зеленського до США було організовано за лічені дні в режимі тотальної секретності. Про те, кого будуть везти до США, не знали навіть пілоти американського військового літака. Детальніше — в ТСН.ua.
Візит Зеленського до США було організовано за лічені дні в режимі тотальної секретності. Про те, кого будуть везти до США, не знали навіть пілоти американського військового літака.
Коли військовий літак США приземлився на злітній смузі в Польщі, екіпаж літака вважав, що забиратиме посла США в Україні та кількох високопоставлених українських чиновників. Однак серед делегації опинився президент України Володимир Зеленський.
Американське видання The Washington Post розкрило всі невідомі раніше подробиці візиту Зеленського до Вашингтону.
Поїздку організували за лічені дні, і лише вузька група Білого дому та інших високопоставлених чиновників адміністрації знала про плани двох лідерів. Щоб уникнути витоків інформації та інших ризиків для безпеки, представники США заявили, що більшість спілкування з командою Зеленського відбувалося особисто, а пані посол США Бріджит Брінк зустрічалася безпосередньо з помічниками Зеленського в Києві.
Лише за три дні до того, як Зеленський мав прилетіти  до Вашингтону, офіційні особи Білого дому попередили невелику групу лідерів Конгресу, зокрема спікерку Палати представників Ненсі Пелосі, щоб вони могли організувати його виступ на спільній зустрічі Конгресу.

Continue reading...