ЗСУ потрібно вчетверо більше снарядів, ніж обіцяє Європа

104
0
SHARE

Array
Вранці 8 березня у Стокгольмі розпочалося засідання міністрів оборони країн ЄС, на якому обговорюватимуть зброю, швидкість у рішеннях та солідарність держав. Зокрема, у ЄС підготували проєкт пропозиції про виділення 1 мільярда євро на закупівлю артилерійських снарядів для військових України, однак це не покриє дефіцит.
Про це перед зустріччю з колегами із країн Євросоюзу у Швеції журналістам сказав міністр оборони України Олексій Резніков.Україні потрібно більше боєприпасів
Він підкреслив, що військовим України необхідно щонайменше у чотири рази більше боєприпасів, ніж це може надати проєкт пропозиції ЄС.
Нам потрібно більше. Нам потрібен один мільйон снарядів, і це буде коштувати приблизно чотири мільярди (євро – 24 Канал),
– підкреслив Резніков.
Це зумовлено, зокрема, великою інтенсивністю бойових дій, якої, за словами речника Східного угрупування військ Сергія Череватого, не було з часів Другої світової війни. У боротьбі військові України вимушені щодня використовувати велику кількість боєкомплектів, а тому є постійна потреба у них.
Він наголосив, наразі командування робить все, щоб рівномірно, справедливо та у залежності від нагрузок на підрозділи максимально врахувати їхні потреби та забезпечити боєприпасами. Однак через обмеження в боєприпасах українські артилеристи повинні максимально дотримуватися старого лозунгу « один постріл – одна ціль ».

Continue reading...