Путін знову втягує Лукашенка у відкриту війну проти України: що відомо

78
0
SHARE

Росія готує в Білорусі провокацію з людськими жертвами, заявило ГУР Міноборони України. Як Володимир Путін втягує Олександра Лукашенка у війну з Україною – подробиці і відео ᐅТСН.ua.
Розкрито плани Кремля щодо підготовки провокації в Білорусі.
Президент Росії Володимир Путін не полишає спроб втягнути Білорусь у відкриту війну проти України. Українська військова розвідка попередила, що для цього росіяни росіяни готують масштабну провокацію в Білорусі з людськими жертвами.  
Незадовго до цього білоруський диктатор Олександр Лукашенко погрожував президенту України Володимиру Зеленському через атаку невідомого безпілотника на військовий аеродром « Мачулищі ». Лукашенко звинуватив Зеленського у начебто порушенні домовленості про ненапад і заявив, що « виклик кинуто ». Згодом білоруська пропаганда показала « українського диверсанта », начебто причетного до вибухів на аеродромі. 
Чи може самопроголошений президент Білорусі піддатися на вмовляння Кремля, чи достатньо в Лукашенка і Путіна військ для відкриття « другого фронту » – ТСН.ua зібрав подробиці і думки експертів щодо ситуації в Білорусі.
За даними Головного управління розвідки Міноборони України, плани російських окупантів передбачають загрозу руйнування об’єктів інфраструктури в Білорусі та можливі жертви серед мирного населення.
« Для детального висвітлення провокації в Білорусь має прибути головний російський пропагандист Володимир Соловйов. 11 березня планується організація теле-радіомоста та пряма трансляція з місця подій для пропагандистських ЗМІ в РФ. Для цього на територію Білорусі прибувають кілька груп росіян », – попередили в розвідці.
Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-канал ТСН, пояснив задум Путіна:
« Є давня мрія російського диктатора втягнути Білорусь у повномасштабну війну проти України. Цього не виходить. Так, режим Лукашенка допомагає – і повітряний простір надає, і ремонт техніки, постачання і частково навчання мобілізованих.

Continue reading...