Росія згодна продовжити "зернову угоду" лише на 60 днів – DW – 13.03.2023

122
0
SHARE

Російська сторона погоджується продовжити « зернову угоду » з 18 березня, але лише на 60 днів. РФ вимагає зняти санкційні обмеження на експорт її продукції і добрив. Київ вказує, що пропозиція РФ суперечить угоді.
Росія погодилася продовжити Чорноморську зернову ініціативу (« зернову угоду »), покликану гарантувати безпечне транспортування аграрної продукції через Чорне море, лише на 60 днів. Про це оголосив заступник глави міністерства закордонних справ РФ Сергій Вершинін після переговорів з Організацією Об’єднаних Націй (ООН) у понеділок, 13 березня.
« Російська сторона (…) не заперечує проти чергового подовження « чорноморської ініціативи » після закінчення другого терміну 18 березня, але лише на 60 днів », – цитує Вершиніна російський « Інтерфакс ».
Подальша позиція РФ, за його словами, визначатиметься залежно від « прогресу » для нормалізації російського сільгоспекспорту, включаючи банківські платежі, транспортну логістику, страхування, « розморожування » фінансової діяльності та постачання аміаку трубопроводом « Тольятті-Одеса ».

Continue reading...