Китай таємно допомагає оснащувати армію РФ, – Politico

108
0
SHARE

Китай може таємно постачати Росії нелетальне оснащення та товари подвійного призначення для її армії – про це свідчать митні документи. Новини Еспресо
Китай може таємно постачати Росії нелетальне оснащення та товари подвійного призначення для її армії – про це свідчать митні документи
Про це пише Politico.
Видання повідомляє, що на фотографіях, опублікованих на сайті китайської компанії Shanghai H Win, видно чоловіка європеоїдної раси, який оглядає бронежилети на заводі – зазначається, що це може бути росіянин.
« Цієї весни один із наших клієнтів прийшов до компанії, щоб підтвердити кількість бронежилетів, а також ретельно перевірити їхню якість », – йдеться в описі до фото з уточненням, що пізніше клієнт купив оснащення.
Згідно з митними документами, отриманими Politico, російські покупці задекларували замовлення на сотні тисяч бронежилетів і шоломів виробництва Shanghai H Win.
« Подібні докази показують, що Китай, попри заклики Пекіна до миру, наближається до червоної лінії, постачаючи Росії достатньо нелетального, але корисного у військовому відношенні обладнання, що має матеріальний вплив на 17-місячну війну Росії проти України », – коментує видання.
Зазначається, що хоча Україна також є клієнтом Китаю, різниця між закупівлями нашої країни та Росії значуща.
За даними видання, цього року Росія імпортувала з Китаю безпілотників на понад 100 мільйонів доларів – це у 30 разів більше, ніж Україна.

Continue reading...