Глава Європейської Ради назвав строки приєднання нових членів до Євросоюзу

124
0
SHARE

Шарль Мішель закликав ЄС готуватися до розширення до 2030 року, а претендентам на вступ рекомендував «вирішити свої двосторонні конфлікти»
Європейський Союз повинен бути готовий прийняти нові країни-члени до 2030 року, заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель на форумі в словенському озерному курорті Блед 28 серпня. 
«Я вважаю, що до 2030 року ми повинні бути готові до розширення. Це амбітно, але необхідно. Це показує, що ми налаштовані серйозно», – сказав Мішель, передає Reuters.
Шість західнобалканських держав – Албанія, Боснія, Косово, Північна Македонія, Сербія і Чорногорія – перебувають на різних етапах процесу приєднання до блоку. Минулого року Молдова та Україна отримали статус кандидатів. Грузія також очікує на отримання цього статусу.
Мішель сказав, що для того, щоб приєднатися до блоку, майбутні країни-члени повинні будуть провести реформи для забезпечення незалежної судової системи, боротьби з організованою злочинністю та корупцією, а також узгодити свою зовнішню політику з країнами-членами ЄС.

Continue reading...