21 листопада: Яке сьогодні свято

141
0
SHARE

ДЕНЬ 636 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 636 RUSSIAN AGRESSION
ДЕНЬ 636 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ – DAY 636 RUSSIAN AGRESSION
21 листопада в Україні відзначають День Десантно-штурмових військ ЗСУ, День Гідності та Свободи.
У світі – День телебачення, Всесвітній день привітань.
У Греції – День Збройних сил, у Венесуелі – День студента, у Бразилії – Національний день гомеопатії, в Аргентині – День медсестри, в Італії – Мадонна делла Салюте.
Православна церква – Введення в храм Пресвятої Богородиці.
День Гідності та Свободи
День Гідності та Свободи – свято в Україні, яке відзначають щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) і Революції Гідності (акція студентів і громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).
Є наступником свята Дня Свободи, яке святкували 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005-2011 роках, доки його не скасували указом президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада святкується День Гідності та Свободи.
День Десантно-штурмових військ
День Десантно-штурмових військ Збройних сил України відзначається щорічно 21 листопада з 2017 року.
Із переформуванням десантних військ як десантно-штурмових, свято замінило собою день високомобільних десантних військ.
Вперше було відзначено урочистою церемонією на Михайлівській площі в Києві, під час якої Президент України та військове командування вручили нову символіку, було проведено церемонію заміни блакитного берета на темно-бордові, разом із новим беретним знаком, вручено штандарт командувача десантно-штурмових військ, прапор роду військ, встановлено текст клятви десантника.

Continue reading...