Зеленського у США прийматимуть Байден та запросили на зустріч сенатори: що відомо про важливий візит

183
0
SHARE

Байден прийме президента України Володимира Зеленського у Білому домі: деталі візиту
Президент США Джо Байден прийматиме очільника України Володимира Зеленського в Білому домі, оскільки обговорення угоди про допомогу Україні в Конгресі залишаються в глухому куті.
Цей візит, про який Білий дім оголосив нещодавно, є третім візитом Зеленського до Вашингтона з початку війни в Україні. Востаннє він був у вересні.
Про це пише CNN. 
« Візит Зеленського припадає на критичний момент переговорів Конгресу щодо екстреної допомоги Україні. Конгрес, здається, не наблизився до угоди, яка пов’язує зміни в імміграційній та прикордонній політиці з пакетом екстреної допомоги, який забезпечить фінансування Україні та Ізраїлю до того, як законодавці покинуть місто на свята », – пише видання. 
Президента України також запросили виступити на зустрічі всіх сенаторів у вівторок вранці лідер більшості Чак Шумер і лідер республіканців Мітч Макконнелл, повідомив помічник керівництва Сенату. Спікер Палати представників Майк Джонсон також зустрінеться з Зеленським, йдеться в повідомленні його офісу.
Зустріч у Білому домі має на меті «підкреслити непохитну відданість Сполучених Штатів підтримці народу України, який захищає себе від жорстокого вторгнення Росії», — йдеться у заяві прессекретаря Карін Жан-П’єр.
«Поки Росія нарощує свої ракетні та безпілотні удари по Україні, лідери обговорять нагальні потреби України та життєво важливе значення подальшої підтримки Сполучених Штатів у цей критичний момент», — сказала вона.

Continue reading...