Сольський подав у відставку, а Данія збільшила допомогу Україні: новини за 25 квітня

81
0
SHARE

Учора, 25 квітня 2024 року, міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський подав заяву про відставку. А влада Данії домовилася збільшити .
Учора, 25 квітня 2024 року, міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський подав заяву про відставку. А влада Данії домовилася збільшити фінансування допомоги Україні.
РБК-Україна зібрало головні новини за 25 квітня.Війна Росії проти України: останні новини
Грецію просили дати ППО Україні, але вона відмовилася: прем’єр назвав причину.
Удар РФ по вокзалу в Балаклії був спрямований на велику кількість жертв, – прокуратура.
Через російський удар у Донецькій області загинуло три співробітники « Укрзалізниці ».
Військові ЗСУ знищили ворожу бронетехніку під Бахмутом (відео бою).
СБУ затримала весь склад « виборчої комісії » РФ у Бериславському районі (фото). Сольський подав у відставку з посади міністра агрополітики
Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський подав заяву про відставку у Верховну раду.
« До Верховної ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України », – написав голова Верховної ради Руслан Стефанчук.
Голова Ради додав, що заяву розглянуть на одному з найближчих засідань.Данія додатково виділить майже 600 млн євро на допомогу Україні у 2024 році
Влада Данії домовилася збільшити фінансування Українського фонду, в рамках якого Україні передають військову допомогу, на 4,4 млрд данських крон (590 млн євро).
За інформацією відомства, більшість коштів, які виділила Данія для допомоги Україні на 2024 рік, вже закінчувалася. Але існувала потреба у подальшій значній військовій підтримці України цього року.
Тому уряд Данії та парламентські партії досягли домовленості, щоб виділити додаткові 590 млн євро на 2024 рік.
Український фонд передбачає надання Україні прямої військової допомоги у вигляді озброєнь, іншого військового обладнання та зусилля щодо навчання. Серед іншого, для ЗСУ купують зброю та обладнання у данських та іноземних компаній.Чи з’являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки: відповідь Міноборони
Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним.
« ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Це (вручення повісток за кордоном, – ред.) виглядає доволі нереальним », – заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.
Речник пояснив, що після набуття чинності нового закону про мобілізацію чоловіки призовного віку як в Україні, так і за кордоном матимуть протягом 60 днів оновити військово-облікові дані. Це можна буде зробити, зокрема, і через електронний кабінет.
« Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну… Для тих, хто за кордоном, буде можливість зробити це (оновити військово-облікові дані, – ред.

Continue reading...