Україна атакувала військові об'єкти РФ, а Міноборони запускає Резерв+: новини за 17 травня

93
0
SHARE

СБУ та ГУР вночі 17 травня понад сотнею дронів атакували цілі окупантів у Севастополі, Туапсе та Новоросійську. Тим часом Міноборони оголосило про зап.
СБУ та ГУР вночі 17 травня понад сотнею дронів атакували цілі окупантів у Севастополі, Туапсе та Новоросійську. Тим часом Міноборони оголосило про запуск електронного кабінету військовозобов’язаного – мобільного застосунку « Резерв+ ».
РБК-Україна зібрало головні новини за 17 травня.Війна Росії проти України: останні новини
За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, російська армія почала наступ на півночі Харківській області раніше плану. Зараз завдання не допустити подальшого просування.
Росія розширила зону бойових дій на 70 кілометрів, щоб примусити Україну задіяти бригади з резерву. У Харківській області тривають важкі бої.
Збройні сили України обладнують зайняті рубежі та посилюють оборону у прикордонних районах Харківської області.
У перший день нещодавнього російського наступу в Харківській області термінали Starlink, які використовують бійці ЗСУ, вийшли з ладу. Україна влаштувала масштабну атаку на військові об’єкти РФ
СБУ та ГУР вночі 17 травня понад сотнею дронів атакували цілі окупантів у Севастополі, Туапсе та Новоросійську. Йдеться про морський порт, НПЗ, нафтовий термінал та електропідстанцію.
За словами джерел РБК-Україна, була уражена низка воєнних об’єктів держави-агресорки. Так, ціллю комплексної операції з використанням надводних і повітряних дронів стали кораблі та інші плавзасоби Чорноморського флоту РФ у місцях їхнього базування, зокрема у Севастополі та Новоросійську.
Водночас внаслідок роботи ППО та засобів РЕБ ворога було уражено також інші об’єкти. Тим часом ворожі інфоресурси пишуть, що їх військову інфраструктуру атакувала понад сотня безпілотників. Джерела ж кажуть, що всі дрони, застосовані під час операції, були українського виробництва.
Зокрема, за інформацією від джерел, СБУ та ГУР спільно влаштували « бавовну » в Севастопольській бухті. Через що там всю ніч була пожежа.
Крім того, СБУ вразила дронами Туапсинський НПЗ, який росіяни почали відновлювати. Втім, після нових вибухів доведеться починати ремонт заново, зазначають співрозмовники.
Прилетіло також і по електропідстанції « Севастопольська », вона припинила роботу, що призвело до відключень електроенергії.В Україні запускають застосунок для військовозобовʼязаних Резерв+
Міноборони України вчора, 17 травня, оголосило про запуск електронного кабінету військовозобов’язаного.

Continue reading...