Як забронювати працівників від мобілізації (інфографіка)

100
0
SHARE

У парламенті та уряді тривають дискусії щодо економічного бронювання.
У парламенті та уряді тривають дискусії щодо економічного бронювання працівників. За останніми даними, розглядаються дві моделі.
Перша передбачає, що забронювати людину може будь-який роботодавець, але зарплата військовозобов’язаного має бути щонайменше 35 тисяч гривень (і з неї мають сплачуватись всі податки).
Друга модель передбачає надання компаніям квот на бронювання співробітників, незалежно від їхньої зарплати, але за кожного потрібно буде сплачувати збір у розмірі 20 тисяч гривень.
На даний момент в Україні можна бронювати співробітників критично важливих для економіки підприємств. І ось як це працює.
За останніми даними, озвученими віцепрем’єром Михайлом Федоровим, в Україні від мобілізації заброньовано близько 700 тисяч осіб.
За чинними правилами можна бронювати від мобілізації військовозобов’язаних, які працюють на підприємствах, установах та організаціях, які:
виконують мобілізаційні завдання (замовлення);
здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань;
критично важливі для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Continue reading...