Маккейн закликав Трампа розвіяти чутки про скасування санкцій проти РФ

318
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

NewsHub«Розмова президента Трампа з Путіним відбудеться на тлі поширення чуток про те, що Білий дім розглядає питання зняття санкцій з Росії. Я сподіваюся, що заради національної безпеки США і наших союзників, президент Трамп покладе край цим спекуляціям і відмовиться від цього безрозсудного курсу», – написав сенатор на своїй сторінці у Facebook в п’ятницю, 27 січня.
Маккейн попередив, що якщо ці чутки все ж справдяться, він з колегами має намір закріпити антиросійські санкції на законодавчому рівні.
«Тільки за останні три роки Росія вторглася в Україну, анексувала Крим, загрожує союзникам по НАТО, здійснила військове втручання в Сирію, залишаючи за собою слід смерті, руйнувань і невиконаних обіцянок», – додав сенатор.
Маккейн нагадав, що розв’язана РФ війна в Донбасі забрала життя 10 тисяч українських громадян, а російський ЗРК «Бук» збив малайзійський «Боїнг», убивши 298 осіб.
«Росія нарощує військову міць уздовж східного флангу НАТО, проводить масштабні військові навчання, порушує кордони, повітряний простір і територіальні води своїх сусідів, активізувала пропагандистські зусилля, щоб послабити уряди наших союзників», – зазначив політик.
Сенатор підкреслив, що військові дії російської армії в Сирії спрямовані на підтримку режиму президента Башара Асада, який вбив 400 тисяч своїх співгромадян.

Continue reading...