Чорновіл пояснив важливість зустрічі Порошенка з Трампом раніше Путіна

203
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Перш, ніж президент США Дональд Трамп зустрінеться зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, глава української держави Петро Порошенко зможе…
Перш, ніж президент США Дональд Трамп зустрінеться зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, глава української держави Петро Порошенко зможе донести до американського лідера реальну ситуацію в Україні і, можливо, вдасться домогтися його підтримки. Про це розповів в коментарі виданню «ГОРДОН» екс-нардеп Тарас Чорновіл.
За його словами, про зустріч Порошенка і Трампа було вже домовлено ще місяць тому, а вчора про неї просто заявили публічно.
«Про такі візити сторони домовляються роки за три до дати проведення. Незважаючи на те, що візит Порошенка до США робочий, він пройде в форматі державного. Там є ряд дипломатичних нюансів: час перебування в країні відвідування, рівень і тривалість зустрічей, в тому числі і з главою держави, і так далі», – сказав Чорновіл.
Також він пояснив, що завдяки першочерговості зустрічі з Трампом, Порошенко зможе раніше Путіна розповісти про реальну ситуацію на Донбасі, а не те, що може підготувати російський президент для Трампа.
«Для української влади було важливо, щоб зустріч Трампа з Порошенком пройшла раніше, ніж з Путіним.

Continue reading...