В ЄС мають намір протистояти новим санкцій США проти Росії

273
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

В ЄС мають намір протистояти новим санкцій США проти Росії
Передбачається, що санкції зашкодять інтересам європейських енергетичних компаній.
ЄС може перешкодити введенню США санкцій проти РФ
© meatbull / Depositphotos
У Брюсселі стурбовані, що нові санкції США проти РФ нашкодять європейським енергетичним компаніям, пише Financial Times .
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав негайно переглянути реакцію Брюсселя, якщо нові санкції США проти Росії завдадуть удару по європейським енергетичним компаніям або іншому бізнесу.
Згідно з отриманою FT записки, приготовленої до засідання Комісії, яке відбудеться в середу, Брюссель «повинен бути готовий діяти протягом кількох днів», якщо американські заходи будуть прийняті без урахування побоювань ЄС.
У записці вказується, що Брюссель вимагає «публічного або письмового запевнення», що адміністрація Трампа не буде застосовувати нові санкції способом, який зашкодить інтересам ЄС.
Інші пункти в записці передбачають використання європейського законодавства для запобігання визнання або примусового виконання американських санкцій в Європі, а також заходи, що відповідають вимогам СОТ.
Ці кроки свідчать про глибоку стурбованість щодо того, що ці заходи можуть зашкодити європейським енергетичним компаніям, що беруть участь у проектах, пов’язаних з Росією, включаючи ті, які задіяні в будівництві газопроводу «Північний потік-2» між Росією і Німеччиною.
Брюссель має намір стверджувати, що потенційні економічні проблеми, які можуть виникнути в Європі через заплановані санкції, виходять далеко за рамки одного проекту. Стверджується, що вони можуть нашкодити «технічному обслуговуванні та модернізації» трубопроводів у Росії, які подають газ в Україну, а також трубопровідним проектам в Каспійському регіоні і розвитку газовидобутку біля узбережжя Єгипту.
Крім того, у попередженні говориться, що «ці заходи можуть вплинути на потенційно велику кількість європейських компаній, що ведуть законний бізнес, у відповідності із заходами ЄС, з російськими структурами в залізничній, фінансової, судноплавної і гірничодобувній галузях».

Continue reading...