Радник Трампа заявив про економічну війну між США і Китаєм

251
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Радник Трампа заявив про економічну війну між США і Китаєм
Якщо США збереже свою нинішню політику, через десять років Китай вже не можна буде наздогнати, вважає Бэннон.
Бэннон вважає, що між США і КНР економічна війна.
© Twitter/CBS News
Головний радник Дональда Трампа зі стратегічних питань Стів Бэннон заявив, що США ведуть економічну війну з Китаєм, політика Пекіна з проблемами КНДР лише відволікає увагу, пише The American Prospect, якому Бэннон дав інтерв’ю.
«Ми знаходимося в стані економічної війни з Китаєм. Це у всій літературі. Вони не соромляться говорити про те, чим займаються. Один з нас буде гегемоном через 25 або 30, і це будуть вони, якщо ми продовжуватимемо йти цим же шляхом. Через Корею вони просто відволікають нас. Це все показуха», — заявив він.
Бэннон вважає економічне протистояння з Китаєм найважливішим у політиці Сполучених Штатів.
«Ми повинні бути маніакально сфокусовані на цьому», — цитує часопис слова. На думку радника Трампа, через десять років може статися точка заломлення, після якої США, якщо будуть продовжувати свою нинішню політику, вже не зможуть змагатися з Китаєм.
План дії Бэннона передбачає звернення до розділу 301 закону про торгівлю 1974 року, який дозволяє президентові вводити, у тому числі й санкції проти країн, які порушують міжнародні торгові договори. План націлений на боротьбу з практикою Пекіна копіювати технології американських корпорацій, що працюють в Китаї, і слідувати за виконанням скарг на демпінг цін на залізо і алюміній.
Читайте також: США і Китай налагоджують зв’язок між військовими, щоб уникнути війни в КНДР — WSJ
Раніше президент США Дональд Трамп доручив своєму представнику з торговельних переговорів Роберту Лайтхайзеру розглянути можливість розслідування проти Китаю про можливе порушення прав США на інтелектуальну власність.

Continue reading...