Польща відмовляється від дев'ятимільярдного кредиту МВФ

255
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Польщі відмовилися від кредиту МВФ
Відмова від 9,2 млрд доларів пов’язана з економічним зростанням в країні.
Економіка Польщі знаходиться у «дуже хорошому стані», заявляють у Мінфіні країни
У Міністерстві фінансів Польщі повідомили про те, що економіка країни знаходиться в такому гарному стані, що це дозволяє відмовитися від траншу МВФ у розмірі 9,2 млрд доларів.
«Ми відмовляємося від $ 9,2 млрд кредитної лінії МВФ. Економіка Польщі знаходиться в таких хороших умовах, що ми можемо собі це дозволити», — написав на своїй сторінці у Twitter міністр фінансів Польщі Матеуш Моравецький.
#Morawiecki: Rezygnujemy z,2mld linii kredytowej #IMF Polska gospodarka jest w tak dobrej sytuacji, że możemy to zrobić. @IMFNews pic.twitter.com/JtlxiHrWQw
— MinisterstwoFinansów (@MF_GOV_PL) 14 жовтня 2017 р.
Як повідомляє агентство Reuters, з січня по серпень поточного року держбюджет країни отримав надприбуток у розмірі 4,9 млрд злотих (близько 1,36 млрд доларів). Цьому сприяли податкові надходження, а також економічне зростання в країні, темпи якого за вказаний період наблизилися до 4%.
«Я прийняв рішення відмовитися від кредиту МВФ після аналізу податкових даних, макроекономічних параметрів, оцінки нашої бюджетної стабільності і валютних резервів», — підкреслив Моравецький.
Раніше МВФ відкрив Польщі дворічну гнучку кредитну лінію, наразі невідомо, чи припинятиме Польща відповідну угоду або чи розриватиме її.
Читайте також: Польща недофінансовує побудову пунктів пропуску на кордоні з Україною — експерт
Нагадаємо, польське видання стверджує, що в Польщу було вивезено близько 11 тисяч тонн антрациту з ОРДЛО. Хоча українські ЗМІ наполягають на тому, що з початку року до Польщі з ОРДЛО було поставлено 93 тисячі тонн антрациту.
Пізніше Посольство Польщі прокоментувало поставки вугілля з окупованих територій Донбасу. «Щодо останніх публікацій про імпорт антрациту зі сходу України МЗС Республіки Польща передусім наголошує на тому, що Польща незмінно стоїть на позиціях поваги до територіальної цілісності України і не визнає сепаратистських «народних республік» у Донецькій та Луганській областях.

Continue reading...