В Києві затримали кілера з Росії, на рахунку якого вбивства журналіста, політика й бізнесменів

277
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Служба безпеки України, за інформацією Генерального секретаріату Інтерполу, затримала двох громадян Росії чеченської національності, оголошених у міжнародний розшук
Один із них, уродженець Чечні, підозрюється у скоєнні замовного вбивства головного редактора російської версії видання Forbes Пола Хлєбнікова, інформує в суботу прес-служба СБУ.
«У Києві правоохоронці затримали уродженця Чечні, оголошеного у міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. За інформацією Інтерполу, іноземець брав участь у скоєнні низки замовних вбивств, зокрема головного редактора російського видання «Форбс» — громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови — керівника апарату уряду Чеченської Республіки у 2001-2003 роках», — йдеться у повідомленні.
За оперативною інформацією спецслужби, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалося вимаганням грошей у приватних підприємців.
Окрім того, на Полтавщині співробітники СБУ затримали ще одного громадянина РФ, оголошеного у міжнародний розшук. Раніше засуджений за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах ЄС уродженець міста Грозний тривалий час переховувався від слідства.
«За інформацією Інтерполу стало відомо, що у 2013 році підсудний росіянин за допомогою свого спільника здійснив втечу з приміщення залу суду міста Сандвік у Норвегії.

Continue reading...