З’явилися подробиці операції ГРУ РФ в Україні у 2014 році

252
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Після втечі Віктора Януковича під час Евромайдана в 2014 році Головне розвідувальне управління РФ (ГРУ) запустило інформаційну кампанію в соцмережах з
Після втечі Віктора Януковича під час Евромайдана в 2014 році Головне розвідувальне управління РФ (ГРУ) запустило інформаційну кампанію в соцмережах з дискредитації Майдану і нової влади.
Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на звіт ГРУ, який опинився в їх розпорядженні.
У повідомленні сказано, що російські спецслужби створили 23 лютого 2014 року “безліч фейкових акаунтів в соцмережах Facebook і Вконтакті.
Також газета зазначає, що спецоперація “передвіщувала” те, що Кремль зробить через два роки, у 2016 році, у США під час президентської кампанії.
Наголошується, що Росія затіяла цю операцію з метою вплинути на ключових осіб, відповідальних за прийняття рішень в Україні, і сформувати “правильну” громадську думку, “прокладаючи шлях” до “військової операції, розпочатої 27 лютого з захоплення будівлі парламенту Криму озброєними людьми”.
The Washington Post також пише, що фейкові персонажі повинні були уособлювати простих людей з усієї України, які нібито розчарувалися у протестах на Майдані.

Continue reading...