Нацрада з ТБ перевірить телеканали "Інтер" та "СТБ" за трансляцію радянських фільмів на Новий рік

287
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Телеканали Інтер та СТБ позапланового перевірять Водночас Нацрада вказує на неузгодженість у законодавстві
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку «Інтера» та «СТБ» за трансляцію в новорічних ефірах фільмів за участю російських акторів з «чорного списку» СБУ. Про це повідомляє прес-служба Нацради.
«Національна рада 11 січня ухвалила рішення призначити позапланові перевірки ПрАТ «Телеканал «Інтер», м. Київ, і ПрАТ «Міжнародний медіа центр – СТБ», м. Київ, за трансляцію у новорічних ефірах фільмів за участі артистів, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», — йдеться у повідомленні.
«Інтеру» була призначена перевірка за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-1. Нацрада зафіксувала, що в новорічні свята на телеканалі транслювалися фільми за участю Олега Табакова, Валентини Тализіної — «Москва сльозам не вірить» і «Іронія долі, або З легкою парою!».
А телеканал «СТБ» перевірять за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-2 за трансляцію фільмів «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика», «Іронія долі, або З легкою парою!», «Москва сльозам не вірить», «Любов і голуби»,
Крім того, регулятор перевірить запис новорічних ефірів і за іншими ліцензіями — ефірної та супутникової.
Разом з цим Національна рада стурбована здатністю медіаіндустрії до реформ і просить внести чіткі законодавчі норми щодо розповсюдження продукції спільного виробництва в профільному законі.
Нацрада уточнила, що виною такої ситуації, зокрема, є законодавство, що стосується трансляції деяких радянських фільмів.

Continue reading...