Новини України за сьогодні 18 січня: новини України і світу

535
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Головні новини України і світу на сьогодні 18 січня. Новини України та новини світу 18.01.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому закон про реінтеграцію Донбасу, Президент України Петро Порошенко порекомендував Верховній Раді на посади очільника НБУ призначити Якова Смолія, Україна продовжує потерпати від зимової негоди. Такими були головні новини в Україні та світі у четвер, 18 січня.
Нарешті у Верховній Раді відбулося голосування за проект закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях». За відповідне рішення проголосували 280 народних депутатів, проти – 36, утримались – 2.
Зауважимо, що обговорення 700 поправок до президентського законопроекту тривало три дні. Найбільше суперечок викликало питання про переміщення товарів до окупованих територій. За словами опозиції, це відновлення фактичної торгівлі з терористами.
Як відбувалося голосування за закон про реінтеграцію Донбасу: сюжет 24 Каналу
До слова, у Росії у їхньому стилі відреагували на вищезазначений документ.
«Для наших партнерів, США і Євросоюзу, цей закон не критичний. Він зрозумілий і прийнятний. А Росія (це видно по російських телеканалах) просто збісилась. Вона розгорнула цілу пропагандистську кампанію. Росія боїться, в тому числі, того, що прийнятий закон передбачає можливість проведення військової операції на окупованих територіях Донецької та Луганської областей», – наголосив спікер українського парламенту Андрій Парубій.
Крім того, у російському МЗС заявили, що ухвалення цього закону означає, що Україна готується розпочати нову війну.
Як наголошують кремлівські дипломати, відповідно до документу Антитерористичну операцію буде переформатовано на військову та її керівництво буде передано військовим.

Continue reading...