У Держдепу США немає інформації про відправку Javelin в Україну – Нойєрт

286
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Навіть якщо їх уже поставили в Україну, не впевнена, що ми змогли б це підтвердити, — сказала представник Держдепу.
«Навіть якщо їх уже поставили в Україну, не впевнена, що ми змогли б це підтвердити», — сказала представник Держдепу.
У Держдепі не змогли підтвердити відправку Javelin
© curacaochronicle.com
У Державного департаменту США немає інформації про відправку протитанкових ракетних комплексів Javelin в Україну, заявила під час брифінгу офіційний представник Держдепу Хізер Нойєрт, передає прес-служба міністерства.
Під час брифінгу один з журналістів поставив запитання: «Ще одним пунктом у списку жорстких дій адміністрації проти російського уряду, ймовірно, може бути рішення відправити Javelin в Україну. Це вже сталося? З точки зору термінів, вони вже в Україні?».
Своєю чергою Нойєрт відповіла, що не володіє такою інформацією.
«Мені потрібно перевірити, я не впевнена. Навіть якщо їх поставили, я не впевнена, що ми змогли б це підтвердити», – сказала вона.
Читайте також: Волкер розповів про підготовку передачі Україні партії ПТРК Javelin
У січні начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко повідомив про те, що Україна очікує поставки та прийом на озброєння ЗСУ американських протитанкових ракетних комплексів Javelin протягом першого півріччя 2018 року. Відповідаючи на питання про тимчасові рамки, Муженко сказав, що партнери називають різні терміни — «від двох до п’яти-шести місяців».
Як повідомлялося, 21 грудня 2017 року Дональд Трамп санкціонував постачання до України партії снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів до них і супутнього обладнання на суму 41,5 млн доларів.

Continue reading...