Тінь Путіна в Україні

291
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Україна вимушено спостерігала за черговими виборами Путіна які здійснювались, у тому числі, на українській території. Протягом неділі, 18 березня, біля всіх дипломатичних представництв РФ в Україні, де були розташовані виборчі дільниці, пройшли масові акції протесту, як нагадування про незаконність проведення «виборів» президента РФ в окупованому Криму.
Ще позавчора, 16 березня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що у неділю режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України – в Києві, Харкові, Одесі та Львові – не передбачатиме доступу до цих об’єктів громадян РФ для голосування на виборах. У неділю ж, не зважаючи на мороз, представники проукраїнських організацій зібралися, щоб особисто переконатися у практичній дії правоохоронців щодо озвученої позиції української влади.
Зокрема, у Львові «виборчий процес» стартував задовго до відкриття дільниці на території Генконсульства РФ. Вночі невідомі висловили своє ставлення до політики Росії тим, що розмалювали іномарку працівника генконсульства РФ з дипломатичними номерами фарбою, зобразивши на капоті та дверцятах автомобіля Toyota червоно-чорні прапори ОУН. Іномарка була припаркована біля будинку на вулиці Вишенського, яка знаходиться в тому ж Личаківському районі міста, що і Генконсульство Росії. Щоправда, за даними Нацполіції області, до правоохоронців з приводу даного інциденту упродовж дня із заявою ніхто так і не звернувся…
Перед відкриттям виборчої дільниці, до будівлі консульства «підтягнулися» десятки правоохоронців та близько 60 активістів ВО «Свобода», ОУН, Національного корпусу і «Правого сектора». Поліцейські розійшлися по периметру біля будівлі, активісти ж встановили два намети (червоно-чорний Правого сектора та із символікою Національного корпусу) і заходилися вивішувати на турнікетах, встановлених перед входом до дипустанови, плакати з написами: «Жодного голосу окупанту», «Виборів Путіна тут не буде», «Московські свині, геть з України», а також фотографії із зони бойових дій на Донбасі.
Близько 11.00 протестувальники також принесли пластмасовий макет московського Кремля, розклали його напроти входу і спалили. Але жодної реакції – з приміщення консульства ніхто не виходив.
Протягом всього дня активісти слідкували, щоб жодний громадянин Росії не потрапив до консульства, щоб проголосувати і,зрештою, свого домоглися.

Continue reading...