ОЗХЗ відклала роботу в Думі через несприятливу обстановку в регіоні

195
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) прийняли рішення про відкладення свого розслідування в Сирії інциденту із хіматакою на цивільне населення, оскільки офіцери департаменту безпеки…
Експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) прийняли рішення про відкладення свого розслідування в Сирії інциденту із хіматакою на цивільне населення, оскільки офіцери департаменту безпеки ООН не можуть гарантувати їм безпеку в місті Дума. Вони відправилися в регіон напередодні і потрапили під вогонь, повідомляє DW.
Представники ДБ ООН відвідали дві позиції, і на одній із них, за словами гендиректора ОЗХЗ Ахмета Узюмджу, потрапили під вогонь стрілецької зброї, а також стався вибух.
Він додав, що дозволить проведення розслідування лише за умови встановлення безпечної ситуації, а також якщо інспектори отримають безперешкодний доступ до потрібних місць.
«Цей інцидент знову підкреслює надзвичайно нестабільну ситуацію, в якій місія має працювати, і ризики для безпеки, які постають перед нашими співробітниками», — заявив Узюмджу.

Continue reading...