Директор НАБУ розповів про можливі терміни створення Антикорупційного суду

234
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає, що створення Антикорупційного суду можливе за півроку при наявності достатньої до цього політичної волі, про це він…
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник вважає, що створення Антикорупційного суду можливе за півроку при наявності достатньої до цього політичної волі, про це він заявив під час зустрічі з молоддю у суботу в столичному Парку корупції, повідомляє Укрінформ.
«Я зроблю прогноз, наскільки швидко можна створити цей суд. Його можна створити за півроку. Якщо ми створювали з нуля НАБУ — це набагато складніший механізм, ніж Антикорупційний суд — ми його запустили менш ніж за 8 місяців. Звичайно, це була важка праця, але ми це зробили. Тому за півроку, за наявності політичної волі це можна зробити», — підкреслив Ситник.
При цьому він додав, що дуже важко спрогнозувати наявність політичної волі.
«За три роки її не додалося в Україні, на жаль… Якщо нам — НАБУ, громадянському суспільству, міжнародним партнерам — не вдасться послабити увагу за цим процесом і не послаблювати тиск на тих людей, які повинні «сидіти», то це буде досить швидко», — сказав директор НАБУ.

Continue reading...