Напад на табір ромів у Львові: підозрювані — члени угруповання "Твереза і зла молодь"

230
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Підозрювані у нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання Твереза і зла молодь, яке використовувало символіку ультраправої націоналістичної організації Misanthropic Division.
Підозрювані у нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь», яке використовувало символіку ультраправої націоналістичної організації Misanthropic Division.
Про це повідомила старший інспектор Управління з додержання прав людини Нацполіції України Оксана Санагурська, пише » Hromadske «.
За її словами, восьмеро юнаків, яким оголошено про підозри, перебувають у поліції з батьками та дають свідчення, також їм надали адвокатів. Усі підозрювані ідентифікують себе як члени «Тверезої і злої молоді».
У поліції додали, що нападники мали чіткий план щодо погрому табору ромів: вони заздалегідь визначили позиції кожного з нападників, їхні дії та завдання.
Санагурська також повідомила, що раніше правоохоронці отримали розпорядження патрулювати ромські поселення у посиленому режимі, однак про цей табір, який був у лісі на околиці Львова, поліція не знала. Правоохоронцям вдалося швидко приїхати на місце погрому, оскільки про напад оперативно повідомив чоловік, який став свідком події.
Як зазначив у свою чергу голова громадської організації «Рома України Терніпе» Микола Юрченко, поліція затримала нападників під час погрому. За його словами, у таборі перебували 10 дорослих, серед яких — вагітна жінка, на яку також напали, і 4 дітей.
За словами Юрченка, після погрому роми побоюються повторного нападу, тож планують повернутися зі Львова на Закарпаття, звідки раніше приїхали.
Як зазначає видання Zaxid.net, угруповання «Твереза і зла молодь» — незареєстрована організація, яка раніше не фігурувала у повідомленнях ЗМІ, загальна кількість членів цієї організації невідома, та судячи з кількості підписників на їхні сторінки у соцмережах, таких лише кілька десятків.

Continue reading...