Новини України сьогодні 24 липня 2018 — новини України і світу

320
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Головні новини України та світу сьогодні 24 липня 2018. Новини України та новини світу 24.07.2018, що відбувалося за день в Україні та світі читайте на сайті новин України 24tv.ua.
У Греції, поблизу Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, внаслідок якої загинуло 60 осіб. Художниця та одна із засновниць міжнародного жіночого руху Femen Оксана Шачко скоїла самогубство у Парижі. Спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер зробив кілька важливих заяв щодо України Такими були головні новини 24 липня в Україні та світі.
23 липня у Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа. Вона охопила величезні території і швидко поширюється населеними пунктами через потужний вітер.
Відео масштабної лісової пожежі:
Через страшну стихію загинуло щонайменше 60 людей, ще 150 – отримали опіки і травми. Кількість загиблих може зрости, адже більшість постраждалих перебуває у важкому стані.
Відомо, що тіла 24 осіб знайшли на одній із вілл у курортному селищі Маті за 30 кілометрів від Афін. Селище найбільш постраждало від вогню і «практично припинило існування».
Влада Греції визнала, що ситуація вже вийшла з-під контролю, адже вогонь рухається дуже швидко і на своєму шляху знищує будинки, дерева, автомобілі, а небо над Афінами затягнуло густим димом. В охопленому лихом регіоні влада запровадила надзвичайний стан.
Попри несприятливі погодні умови, ми будемо намагатися зробити усе можливе для того, щоб взяти пожежу під контроль, – запевнив прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас.
Масштабна пожежа у Греції
Пожежу намагаються подолати сотні рятувальників, залучено літаки, гелікоптери та військові безпілотники. Влада країни попросила допомоги у країн Європейського Союзу, відтак, літаки, пожежників і медиків уже надіслали Італія, Німеччина, Польща та Франція, Іспанія та Кіпр.
Необхідну допомогу грецькому уряду готова надати і Україна .
«Щирі співчуття грецькому народу з приводу трагічних наслідків лісових пожеж. Уряд України готовий надати Греції необхідну допомогу. Відповідного листа уже направив Прем’єр-міністру Алексісу Ципрасу», – написав Гройсман.
Дивіться відео масштабних лісових пожеж у Греції:
Як повідомив заступник голови департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, українців, серед загиблих внаслідок масштабних лісових пожеж у Греції, немає. Проте, восьмеро українців, які зараз відпочивають у країні, звернулися за допомогою до консула, наразі їм допомагають підшукати житло в Афінах.
Водночас, в епіцентрі стихії опинився народний депутат України, голова Комітету ПАРЄ з питань культури Володимир Ар’єв. За його словами, вони з дружиною Наталкою ледь вибралися зі страшної пожежі.
«Хотіли з Наталкою хоч ненадовго втекти подалі від новин, та під Афінами потрапили в епіцентр подій, гарячих в прямому сенсі. В цьому районі вже 24 загиблих. Ми ледь звідти вибралися, але слава Богу все добре», – написав депутат.
У Греції через загиблих унаслідок пожеж оголосили триденну жалобу .
Самогубство засновниці Femen
У Парижі художниця та одна із засновниць міжнародного жіночого руху Femen 31-річна Оксана Шачко покінчила життя самогубством.
Оксана наклала на себе руки 23 липня у своїй паризькій квартирі. Щойно французька поліція вивезла її тіло на експертизу. Оксана залишила записку англійською, звернену до паризької богеми, з якою вона останнім часом щільно спілкувалася: «Ви всі – фейк», – пише феміністська організація «ВОНА».

Continue reading...