Парад поправок: як Трамп і Путін коригували свої скандальні заяви на прес-конференції

268
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Після двосторонньої зустрічі президенти США та Росії почали виправляти те, про що проговорилися напередодні.
У понеділок, 16 липня, у Гельсінкі відбулась зустріч між президентом США Дональдом Трампом та президентом Росії Володимиром Путіним. Спочатку лідери обох держав близько двох годин проспілкувались тет-а-тет, потім провели зустріч у розширеному форматі, а наостанок дали спільну прес-конференцію.
Під час неї президенти розповіли, які саме питання порушували під час переговорів, а також відповіли на кілька запитань журналістів. І якщо вступне слово для обох лідерів, найімовірніше, писали спічрайтери, то на запитання президенти відповідали без підготовки, імпровізуючи.
Однак після повернення додому та отримавши стенограми виступу, вони зрозуміли, що в певних моментах або помилились, або наговорили зайвого, а тому обидва раптом вирішили коригувати свої заяви.
«Я не бачу ніяких причин, за якими це (втручання Росії у вибори в США – ред.) могло б бути. Президент Путін дуже сильно і впевнено заперечував (звинувачення) сьогодні» — президент США Дональд Трамп.
Ця заява Трампа породила цілий шквал критики у нього на батьківщині. Його звинуватили всі – конгресмени, екс-політики, відомі люди. А все через те, що він фактично довірився у цьому питанні російському президенту, а не власному розвідувальному агентству, яке зібрало низку доказів, що дозволило напередодні саміту висунути офіційні звинувачення 12 співробітникам ГРУ в втручанні у вибори в США.
Через це після повернення додому, Трамп терміново скликає нараду із відповідальних за нацбезпеку США, а також дає прес-конференцію, на якій заявляє, що обмовився .
«Насправді я мав на увазі, що немає причин стверджувати, що Росія НЕ втручалася у вибори у США».
«Ми вважаємо, що ми провели референдум (в Криму – ред.) в суворій відповідності з міжнародним правом, зі статутом Організації Об’єднаних Націй», — президент Росії Володимир Путін.
Після запитання до Трампа про визнання анексії Криму слово замість американського президента взяв Путін, який вкотре заявив, що «приєднання» півострову відбулося за всіма міжнародними законами та що це питання для них закрите.

Continue reading...