Український омбудсмен закликала послів ЄС звернутися до Путіна щодо звільнення українських політв'язнів

226
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Будь-який тиск на Путіна буде дуже добрим — вважає Денісова.
Український омбудсмен Людмила Денісова закликала послів ЄС звернутися до президента Росії Володимира Путіна, щоб він звільнив політв’язнів, які утримуються на території РФ та в окупованому Криму.
Про це вона заявила на одному із українських телеканалів, — пише » Укрінформ «.
«Напередодні саміту «Україна-ЄС» я дійсно звернулася сьогодні (2 липня — ред.) до послів та закликала їх, щоб вони звернулися до президента РФ Путіна, щоб саме він виконав гуманітарну місію та звільнив наших політв’язнів, яких утримують в РФ та тимчасово окупованому Криму», — повідомила уповноважена ВР з прав людини.
«Будь-який тиск на Путіна буде дуже добрим та все-таки наблизить можливість для наших політв’язнів бути вдома», — підкреслила Денісова.
Український омбудсмен зауважила, що під час зустрічі з послами ЄС повідомила їх про те, що незважаючи на домовленості, які були досягнуті між президентом України Порошенком і Путіним, російська сторона зірвала ці домовленості.
«Ми пропонуємо все-таки виконати ці домовленості, реалізувати усі гарантії, які надав мені президент Путін, щоб я могла відвідати українських політв’язнів.

Continue reading...