Волкер заявив про необхідність створити тимчасову адміністрацію на Донбасі в разі введення миротворців

267
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив про необхідність створення тимчасової адміністрації на Донбасі, щоб забезпечити виконання Мінських угод в разі введення миротворчої місії ООН на схід України. Спецпредставник Держдепартаменту США зазначив, що така адміністрація повинна являти собою перехідний механізм на період виконання Мінських угод.
Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив про необхідність створення тимчасової адміністрації на Донбасі, щоб забезпечити виконання Мінських угод в разі введення миротворчої місії ООН на схід України.
Про це спецпредставник Держдепартаменту США сказав в інтерв’ю радіо » Эхо Москвы «.
Спецпредставник США сказав, якщо буде прийнято рішення про введення миротворчих сил ООН на Донбас, також знадобиться створити тимчасову адміністрацію на період виведення російських військ і виконання Україною всіх пунктів Мінських угод. Йдеться про припинення вогню, виведення важкої зброї, вибори, прийняття особливого порядку місцевого самоврядування, амністію, і тільки після цього — про перехід кордону під контроль України.
«Тимчасова адміністрація необхідна, тому що буде період від моменту виведення російських військ до моменту, коли Україна реалізує всі етапи Мінських угод, які їй необхідно реалізувати, і буде відновлено український контроль над цією територією.

Continue reading...