Рада схвалила передачу Андріївської церкви в користування Вселенському патріархату

221
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Верховна Рада у четвер, 17 жовтня, прийняла за основу і в цілому президентський законопроект №9208 «Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська». Рішення…
Верховна Рада у четвер, 17 жовтня, прийняла за основу і в цілому президентський законопроект №9208 «Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська». Рішення підтримали 237 народних депутатів.
За словами керівника комітету з питань духовності Миколи Княжицького, передача Андріївської церкви Вселенському патріархату не суперечить українському законодавству, оскільки цей пам’ятник архітектури тільки передають у користування.
У законопроекті йдеться, що передача храму буде сприяти прискоренню отримання Томосу — визнання Світовим Православ’ям помісної Православної Церкви України і «створить належні умови для здійснення своїх найважливіших представницько-комунікативних функцій экзархами Вселенського Патріархату».
«Повноцінне функціонування цього представництва, серед іншого, вимагає також забезпечення належної гідною культовою спорудою, в якому посланці Вселенського Патріархату зможуть регулярно здійснювати богослужіння», — йдеться в пояснювальній записці до закону.

Continue reading...