Меркель йде. Що чекати Україні від її наступниці

625
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Аннегрет Крамп-Карренбауер виступила за закриття портів для російських суден у відповідь на керченську кризу.
Аннегрет Крамп-Карренбауер виступила за закриття портів для російських суден у відповідь на «керченську кризу».
Канцлер Німеччини Ангела Меркель почала свій неквапливий відхід від влади — 7 грудня вона залишила посаду глави партії Християнсько-демократичний союз.
Її наступницею обрана Аннегрет Крамп-Карренбауер, яка вважається протеже канцлера. Сама Меркель залишається на посаді канцлера ФРН до 2021 року. Корреспондент.net розповідає подробиці.
Міні-Меркель
Новим головою Християнсько-демократичного союзу на з’їзді в Гамбурзі 7 грудня обрали Аннегрет Крамп-Карренбауер. За неї проголосували 517 з 999 делегатів з’їзду.
Її суперником був Фрідріх Мерц, колишній лідер фракції консерваторів у бундестазі і давній політичний суперник Меркель, якого вона завжди вважала потенційним конкурентом. За нього було подано 482 голоси.
У німецькій пресі 56-річна Аннегрет Крамп-Карренбауер, або, скорочено, АКК — так вона сама пропонує і так її називають німці — отримала прізвисько «Міні-Меркель». Вона так само прагматична і далека від пафосу, але з багатьох питань займає більш консервативну і жорстку позицію.
Виступаючи на з’їзді перед голосуванням, Крамп-Карренбауер зазначила, що Християнсько-демократичний союз повинен міцно спиратися на фундамент цінностей, які в назві партії відображені в першому слові «християнський».
Християнський хрест — «нагадування про смирення і про те, що людина — не вінець творіння», — говорила вона одного разу.

Continue reading...