У Києві храм при головному військовому госпіталі покинув УПЦ МП та перейшов до ПЦУ — 24 Канал

321
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі у Києві перейшов з УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України. Новини України, Новини політики, Новини Києва, Релігія, Православна церква України, УПЦ МП — Телеканал новин 24
Храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі у Києві перейшов з УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України.
Про це повідмоляє «5 канал».
Пропозицію перейти до новоствореної церкви висловив сам священик храму, а тоді його одностайно підтримали парафіяни.
Храм розташований на території Головного військового клінічного госпіталю. До нього часто приходять ветерани АТО та військовослужбовці, які наразі захищають країну на передовій Донбасу. Саме тому, місцева громада і прийняла рішення перейти в ПЦУ.
«Ця церква, я в неї ходжу з 1998 року. Ми збирали її всі разом, як то кажуть, усім миром. Тоді ми ще не розуміли те значення, яке вона придбає в майбутньому. Фактично, питання війни і миру – воно тоді так не відчувалося», – розповів один з вірян.
Нагадаємо, наразі Православна церква України має близько 7 тисяч парафій. Після Об’єднавчого собору, який відбувся 15 грудня, до ПЦУ вирішили перейти вже понад 40 парафій УПЦ МП на чолі зі своїми священиками.

Continue reading...