Третім підозрюваним у справі Скрипалів виявився високопоставлений офіцер ГРУ

248
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Третій російський офіцер ГРУ, який знаходився в Британії в момент отруєння Сергія і Юлії Скрипалів «Новичком» у березні 2018 року, прибув до Болгарії за кілька днів до отруєння підприємця Еміліана Гебрева в 2015 році. Про це йдеться у розслідуванні Вellingcat, передає РБК-Україна.
Третій російський офіцер ГРУ, який знаходився в Британії в момент отруєння Сергія і Юлії Скрипалів «Новичком» у березні 2018 року, прибув до Болгарії за кілька днів до отруєння підприємця Еміліана Гебрева в 2015 році.
Про це йдеться у розслідуванні Вellingcat, передає РБК-Україна.
Встановлено, що цей третій, 45-річний росіянин, подорожував під іменем «Сергій Федотов», є високопоставленим офіцером ГРУ. Він отримав підставну особу у 2010 році. Якісь більш ранні записи про існування цієї особи відсутні.
Журналісти відстежили численні подорожі «Федотова» з 2010 року і до його останньої закордонної поїздки в Лондон у березні 2018 року.
Протягом цих восьми років «Федотов» багато подорожував по Європі, Азії та Близького Сходу, часто з’являючись в «гарячих точках» всього за кілька днів до подій.
Серед цих поїздок особливо виділяється відвідування «Федотовим» Болгарії у квітні 2015 року, оскільки обставини дуже нагадують отруєння Скрипалів.

Continue reading...