Сьогодні в Україні відзначають День журналіста

309
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

День журналіста 6 червня 2019 року в Україні. В Україні 6 червня святкують День журналістики. Як відзначають День журналістики у світі і багато іншого про свято.
В Україні 6 червня святкують День журналістики. День журналіста — 2019, Україна: історія свята.
День працівників ЗМІ, або ж День журналіста, святкують в Україні вже 25 років. Початок цієї традиції поклав в 1994 році тоді чинний президент Леонід Кравчук. Він підписав Указ про встановлення в Україні професійного свята засобів масової інформації — Дня журналіста.
Спочатку святкувати планували 15 травня. У цей день в нашій країні вперше вийшла газета українською мовою Зоря Галицька. Пізніше прийняли рішення про те, що для професійне свято журналістам відведуть 6 червня. Двадцять п’ять років тому, у 1992 році, у бельгійському Брюсселі Національну спілку журналістів України прийняли до Міжнародної федерації журналістів.
Національна спілка журналістів України (фото: wikimapia.org)
За той вплив, який журналісти мають на громадськість і громадську думку, представників ЗМІ називають четвертою владою. Після Помаранчевої революції 2004 року почали говорити про новий вимір взаємин держави і преси. Багато хто з державних діячів вважає, що при владі не повинно бути тем, прихованих від ЗМІ, а отже — й громадськості.
День журналіста в Україні не національне свято, тому додаткового вихідного в цей день не передбачено.

Continue reading...