НАБУ повідомило про підозру екс-міністрі інфраструктури Омеляну

379
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили екс-міністрі інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні дій, через які державний бюджет, як стверджує слідство, недоотримав 30,5 млн грн.
Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили екс-міністрі інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні дій, через які державний бюджет, як стверджує слідство, недоотримав 30,5 млн грн. Про це проінформували в прес-службі НАБУ.
Про підозру було повідомлено 19 червня за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.
Дії екс-топпосадовця кваліфіковано за ч.2 ст.211 Кримінального кодексу України (Видання службовою особою нормативно-правового акту, що зменшує надходження бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах).
«Слідство встановило, що колишній міністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення усіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Водночас, один із цих зборів – адміністративний – є дохідною частиною державного бюджету. Тож змінити його розмір могла лише Верховна Рада, а не міністр. До того ж, Міністерство фінансів України виступало проти зменшення усіх портових зборів, з-поміж іншого, наголошуючи на тому, що зменшення саме адміністративного збору призведе до недоотримання доходів в державний бюджет. Про що Мінфін інформував міністра інфраструктури неодноразово», — розповіли в НАБУ.

Continue reading...