Інститут першої леді: навіщо це Зеленському та що робили дружини інших президентів

289
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Зеленський пропонує законодавчо закріпити функції інституту першої леді. Зараз це Олена Зеленська. Дружини попередніх українських президентів. 24 канал
Президент Зеленський пропонує законодавчо закріпити функції інституту першої леді. Про подробиці ініціативи та чим запам’яталися дружини попередніх українських президентів, – в матеріалі 24 каналу.
За словами президента Зеленського, така ініціатива виникла після одного інциденту. Мовиться про листи підтримки, що Олена Зеленська писала лікарям, які захворіли на коронавірус. Зокрема, розповів глава держави, один зі лікарів відповів: «Що це за листи? Де мої 300 відсотків надбавки?».
Президент Зеленський хоче узаконити першу леді / Фото ОПУ
На жаль, зауважив Зеленський, цей лікар не міг отримати ці 300 відсотків, бо він не рятував людей від коронавірусу.
У першої леді повинні бути обов’язки. Тоді люди, обираючи президента, розумітимуть. Я, до речі, хочу зараз розробити з дружиною та її помічниками законопроєкт і на законодавчому рівні закріпити це питання. Тут не потрібне ніяке бюджетне фінансування, – сказав Володимир Зеленський.
Титул «перша леді» (First Lady) вперше був використаний у панегірику четвертого президента США Джеймса Медісона, присвяченому його дружині Доллі Медісон. Посада першої леді США не є виборною, її роль офіційно не визначена. Але вона відіграє важливу роль в суспільному житті країни.
Термін «перша леді» походить зі США / Фото Вікіпедія
Дружина першого Президента України Леоніда Кравчука – кандидат економічних наук. Працювала доцентом економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Після обрання Леоніда Кравчука президентом викладала в Державній академії житлово-комунального господарства.

Continue reading...