Уряд Великої Британії очолила Ліз Трасс: що вона казала про Україну та війну з росією

81
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Ліз Трасс виборола посаду прем’єр-міністра Великої Британії, її попередні висловлювання свідчать – вона продовжить жорсткий курс Лондона на підтримку України
Нова очільниця британського уряду уже не раз демонструвала жорстку позицію щодо підтримки України
Скандальна епопея з відставкою Бориса Джонсона з посади британського прем’єр-міністра та обрання його наступника на посту голови Консервативної партії і, відповідно, голови уряду завершена. У Лондоні оголосили – прем’єрське крісло відтепер займе Ліз Трасс. У кабінеті Джонсона вона очолювала Міністерство закордонних справ і була однією з найбільш безкомпромісних прибічниць України у боротьбі з російськими загарбниками. Одним із її гасел на цих виборах було зробити Велику Британію таким надійним союзником, якого в України ще не було.
Мері Елізабет Трасс 47 років, вона народилась 26 липня 1975 року в Оксфорді, Англія. Освіту жінка здобула в Мертон-коледжі Оксфордського університету, обравши своїм фахом політику, економіку та філософію. В молодості політичні погляди Трасс схилялись до ліберально-демократичних, вона навіть була активною учасницею відповідної партії та виступала за скасування британської монархії. Але у 1996 році молода політикиня перейшла у стан консерваторів, де зробила успішну партійну кар’єру.
Втім, до початку свого шляху до Даунінг-стріт, 10 Трасс встигла попрацювати у бізнесі, зокрема займала посаду економіста у корпорації Shell. У 2008 році стала заступницею аналітичного центру Reform, де займалась питаннями залучення приватного бізнеса до роботи громадських служб.

Continue reading...