Через погрози Україні: країни Заходу посилюють ядерне стримування, — FT

110
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Джерела видання говорять про різні варіанти реакції на гіпотетичну ядерну атаку, але всі вони свідчать про те, що здаватися перед загрозою ніхто не збирається.
Західні столиці розробляють плани дій на випадок, якщо президент Росії Володимир Путін розпорядиться завдати ядерних ударів по Україні.
Усі вони вважають, що погрози Путіна навряд здійсняться, проте союзники Києва посилюють ядерну пильність та стримування.
«Якщо він думав, що погроза залякає Україну, змусивши її здатися або поступитися 20% своєї території, або залякає решту і змусить відмовитися від допомоги Україні, сталося протилежне», — сказав високопоставлений представник США.
Два інші західні чиновники заявили, що на удар по Україні, швидше за все, не відповідатимуть ядерною зброєю. Натомість військові покарають Росію за допомогою конвенційних засобів.
Офіційні особи та аналітики вважають, що навіть за найгіршого варіанту розвитку подій Путін, швидше за все, застосує тактичну ядерну зброю, призначену для використання на полі бою.

Continue reading...