Навіть через соцмережу Трампа: Росія знайшла нові способи поширення дезінформації про війну в Україні

72
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Американські аналітики виявили масштабну операцію з поширення російських наративів.
Кремль знайшов новий спосіб розповсюдження пропагандистських відеороликів про своє вторгнення в Україну. Для цього використовуються різноманітні цифрові хитрощі, які дозволяють обходити обмеження, накладені урядами та технологічними компаніями. Це виявила американська розвідувальна фірма Nisos, яка відстежує дезінформацію та інші кіберзагрози, повідомляє Associated Press.
За словами аналітиків Nisos, пов’язані з російськими державними ЗМІ акаунти опублікували десятки відео 18-ма мовами, не залишивши контрольних ознак, які б дозволили виявити джерело. Ролики просувають кремлівські теорії змови та звинувачують Україну в жертвах серед цивільного населення. Також у них розповідають, буцімто жителі окупованих територій України вітали російських військових.
Англомовні версії відео поширюються на Twitter і на платформах, популярних серед американських консерваторів, зокрема Gab та Truth Social. Остання була створена компанією Trump Media & Technology Group (TMTG), власником якої є колишній президент США Дональд Трамп.

Continue reading...