Вторгнення Росії в Україну. Онлайн

84
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого. Не зумівши взяти Київ за три дні , він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Путін почав повномасштабну війну проти України 24 лютого. Не зумівши «взяти Київ за три дні», він сконцентрувався на захопленні Донбасу та південних областей України.
Президент Росії Володимир Путін оголосив про початок «спецоперації» з метою «демілітаризації і денацифікації України» рано-вранці 24 лютого. Цей день став початком повномасштабної війни проти України. Досить швидко стало зрозуміло, що Україна не здасться, Захід повністю підтримав Київ у його боротьбі. Цілі «спецоперації» неодноразово змінювалися і зрештою трансформувалися у «захист населення Донбасу».
На початку квітня всю територію Київської області було звільнено від російських окупантів. У населених пунктах було знайдено сотні жертв серед цивільного населення, багатьох з них стратили. Звірства окупантів увійшли в історію як «бучанська різанина», про яку говорить увесь світ. Путін стверджує, що все це «постановка і провокація». Після цього українсько-російські переговори зайшли у глухий кут — Україна наполягає, що до повного виведення російських військ розмовляти з агресором немає про що.
9 травня Байден підписав надання ленд-лізу для України. А 23 червня Україна набула офіційного статусу кандидата в члени ЄС. Крім того, 29 червня лідери НАТО схвалили нову стратегічну концепцію, в якій назвали Росію найбільшою і прямою загрозою безпеці альянсу. Швеція і Фінляндія подали заявки на вступ до НАТО. Увесь цивілізований світ ввів проти Росії санкції.
Після явної поразки на півночі України Москва вирішила змінити плани та сконцентрувати удар по сходу і півдню. У вересні ЗСУ перейшли в контрнаступ у Харківській області, вигнавши окупантів із Ізюма та Балаклії.

Continue reading...