Норвегія надасть Україні близько $100 млн для відновлення енергосистеми

106
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Україна отримає від Норвегії 1 млрд крон на ремонт енергосистеми. Президент Зеленський подякував норвезькому уряду за це рішення — деталі на Фактах ICTV
Норвезький уряд підписав угоду зі Світовим банком про виділення 1 млрд норвезьких крон для відновлення енергосистеми України.
Про це йдеться у повідомленні пресслужби уряду Норвегії.
Зазначається, що кошти будуть спрямовані до Цільового фонду Світового банку з відродження, відновлення, реконструкції та реформування України.
– Існує термінова необхідність ремонту системи електропостачання та іншої інфраструктури в Україні після російських атак по цивільних об’єктах. Я рада, що сьогодні ми підписали угоду про надання 1 млрд норвезьких крон для швидкого проведення ремонтних робіт, – заявила міністр закордонних справ Аннікен Гуйтфельдт.
Новий транш від Норвегії спрямовується через Цільовий фонд Світового банку з відновлення, реконструкції та реформування України (URTF), який є багатостороннім донорським проектом Світового банку. Світовий банк використовує вій фонд для подальшої мобілізації підтримки України разом із підтримкою ремонту критично важливої інфраструктури та довгострокової реконструкції.

Continue reading...