Руйнування енергосистеми. Як Україна пережила 8 хвиль ракетних атак на енергетичну інфраструктуру

102
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вже майже два місяці Росія регулярно завдає масованих ракетних ударів по українській енергосистемі. .
Вже майже два місяці Росія регулярно завдає масованих ракетних ударів по українській енергосистемі. За цей час понад три сотні ракет та дронів атакували об’єкти енергетики по всій країні.
Росіяни б’ють по відкритих розподільчих пристроях, трансформаторах, перемикачах, щоб станції, які можуть виробляти електроенергію, було неможливо з’єднати з об’єднаною енергосистемою.
Ключові цілі – це трансформаторні високовольтні підстанції національної енергетичної компанії «Укренерго» та обладнання видачі потужності на теплових електростанціях. Українські енергетики впевнені, що російські військові консультуються з російськими енергетиками, які допомагають їм обирати цілі для атак.
За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок ворожих обстрілів було виведено з ладу 40-50% енергосистеми.
«На жаль, Росія продовжує ракетні удари по цивільній критичній інфраструктурі України, воюючи проти цивільного населення і позбавляючи його під час зими світла, водопостачання, тепла та зв’язку», – зазначив прем’єр.
Всього з початку повномасштабного вторгнення росія пошкодила більш ніж 400 об’єктів енергетичної та теплової інфраструктури України.
Найбільше пошкоджень зазнали об’єкти у Харківській, Київській та Донецькій областях. Лише за останній місяць були обстріляні десятки підстанцій «Укренерго», більш ніж 10 об’єктів генерації, а деякі з них по кілька разів.
Через постійні атаки «Укренерго» вимушена часто застосувати стабілізаційні відключення енергопостачання в різних регіонах України, внаслідок чого українці змушені щодня тимчасово сидіти без світла.
Загалом були уражені майже всі сектори енергетики. Обстрілів зазнають як атомні, теплові та гідроелектростанції, так і розподільчі підстанції та лінії електропередачі. Більш того, 23 листопада вперше в історії України всі атомні енергоблоки були повністю зупинені через обстріл енергосистеми.

Continue reading...