Домой Ukraine Украина — на русском 25 грудня 2022 року: яке сьогодні свято, що не можна робити, іменини...

25 грудня 2022 року: яке сьогодні свято, що не можна робити, іменини та прикмети

122
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Який день 25 грудня 2022 року, яке сьогодні свято та іменини ☝️ Що не можна робити, прикмети, традиції церковних свят ✅ ВЕСТИ
Комп’ютер та Різдво — все про найважливіші свята та події в історії 25 грудня
25 грудня – 359 день 2022 року, до кінця якого залишається навіть менше тижня – лише шість днів. Сьогодні відзначається Різдво та день родини у Мозамбіку. Крім того, саме в цей день запрацював перший у Європі комп’ютер, і це сталося у нас. Вчені та любителі науки сьогодні святкують день народження Ньютона. А у православ’ї це Коляда.
Ми розповімо про найважливіші події в історії, що відбулися цього дня, і де сьогодні професійне та державне свято. Яке сьогодні свято за православним, церковним календарем, які обряди та прикмети припадають безпосередньо на 25 грудня, хто зі знаменитостей святкує день народження і що сталося цього дня, читайте тут.
Зміст:
Різдво
Різдво Господа Ісуса Христа саме сьогодні, 25 грудня, відзначають у церквах, які користуються григоріанським та новоюліанським календарями, а також у Японській православній церкві. Це понад сто країн, а з недавніх пір і Україна офіційно – аж до вихідного дня – святкує Різдво саме 25 грудня.
Різдво – одно з найважливіших християнських свят. Цього дня у невеликому містечку Віфлеємі відбулася небувала подія – народився у світ Богонемовля, Син Божий. Ісус Христос народився надприродним чином від Діви Марії, Богородиці. А передував цій події особливий знак – Зірка на небі, яка, до речі, вказала шлях волхвам до ясел, де народився Христос.
Прийшовши на землю, Христос не був зустрінутий шаною, знатністю та багатством. У Нього навіть не було колиски, як у всіх дітей, не було й притулку – Він народився за містом, у печері і був покладений у ясла, куди кладуть корм для тварин.
Першими гостями божественного немовляти були не царі та вельможі, а прості пастухи, яким Ангел сповістив про Різдво Христове: «Я сповіщаю вам велику радість, яка буде всім людям: бо нині народився вам у місті Давидовому Спаситель, Який є Христос Господь!» І ось вам знак: ви знайдете Немовля в пеленах, що лежить у яслах” (Лк 2,10-12).
Пастухи першими поспішили вклонитися новонародженому Рятувальнику. У цей час із дарами Царю Миру йшли волхви зі Сходу. Вони чекали, що незабаром на землю має прийти великий Цар Світу, а чудова зірка вказала їм шлях до Єрусалиму. І саме волхви принесли Немовля дари: золото, ладан і смирну. Ці дари мали глибокий сенс: золото принесли як Царю у вигляді данини, ладан як Богу, а смирну як людині, яка має померти – смирною у ті далекі часи помазували померлих.
День народження Ньютона
Ісаак Ньютон – англійський математик, фізик, механік, астроном і теолог, якого вважають одним із найвпливовіших учених в історії людства. Завдяки своєму величезному внеску у розвиток науки Ісаак Ньютон, як і Альберт Ейнштейн, став справжнім культурним символом. Саме тому з легкої руки Шелдона Купера із ситкому «Теорія великого вибуху» багато вчених та аматорів науки стали відзначати день народження Ньютона, причому двічі на рік – 25 грудня та 4 січня.

Continue reading...