США передали Україні мобільну газотурбінну електростанцію, яка забезпечить світлом мінімум 100 тисяч будинків

94
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Світло буде: Україна отримала від США потужну турбіну
Під час візиту до Києва заступник адміністратора Ізобель Коулман повідомила, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало уряду України мобільну газотурбінну електростанцію, придбану у General Electric (GE).
Мобільна електростанція була виготовлена в Сполучених Штатах компанією GE Gas Power і має загальну вихідну потужність приблизно 28 МВт, чого достатньо, щоб забезпечити еквівалентною електроенергією принаймні 100 тисяч будинків.
Про це повідомляє USAID
Це допоможе Україні збільшити постачання електроенергії до будинків, лікарень, шкіл, постачальників критичної інфраструктури та інших установ. Мобільна електростанція може працювати в різних містах або регіонах залежно від потреби, зміцнюючи енергетичну безпеку України на тлі продовження ударів Російської Федерації по критичній інфраструктурі.
«Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, а особливо з жовтня 2022 року, Російська Федерація навмисно націлилася на критично важливу цивільну інфраструктуру опалення, електроенергії та газу, намагаючись стати зброєю взимку.

Continue reading...