Під час збройних сутичок у Судані пошкоджено літак української авіакомпанії

395
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Судані під час збройних сутичок пошкодили літак української авіакомпанії SkyUp. Співробітників компанії намагаються евакуювати – деталі на Фактах ICTV
Внаслідок сутичок між збройними силами та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану (RSF) було пошкоджено щонайменше два літаки в аеропорту Хартума. Один з літаків належить українській авіакомпанії SkyUp Airlines.
За даними Flightradar24, порталу, що відстежує переміщення літаків, що з відео та фотографій із Хартума випливає, що кілька літаків, зокрема Saudia A330 і SkyUp 737, “були серйозно пошкоджені під час спроби державного перевороту”. Портал підтвердив, що літаки знаходяться на землі у Судані.
Зазначається, що літак Saudia A330 прибув з Ер-Ріяда (столиця Саудівської Аравії), а SkyUp 737 — із Джидди (Саудівська Аравія) для компанії Sun Air.
У повідомленні української авіакомпанії SkyUp Airlines йдеться, що її літаки знаходяться у Судані, що передбачено контрактом авіаційного лізингу з авіакомпанією Sun Air.
Пізніше авіакомпанія Саудівської Аравії Saudi Arabian Airlines підтвердила, що її літак зачепило обстрілами в аеропорту, коли йшла підготовка до планового відправлення рейсу з пасажирами та екіпажем на борту. Наразі пасажири були переміщені до посольства Саудівської Аравії в Судані, а рейси в та з країни – скасовані.
У SkyUp Airlines кажуть, що на одному з літаків авіакомпанії, який знаходиться в аеропорту Хартума, спрацював аварійний радіобуй, але встановити стан авіасудна наразі неможливо.
– 36 співробітників, що перебувають у країні, наразі знаходяться у відносно безпечному місці, з ними є зв’язок. Наше головне завдання зараз — організувати безпечні умови перебування співробітників та допомогти їм якнайшвидше залишити країну. Ми займаємось цим разом із Посольством України в Єгипті, Почесним Консульством України в Судані, МЗС України та іншими державними структурами. Ми обов’язково повідомимо про вирішення ситуації, як тільки це буде можливо, – йдеться у повідомленні.

Continue reading...