ISW: схоже, пригожин знову здобув прихильність путіна

229
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Фінансист «групи вагнера» євген пригожин, схоже, знову здобув прихильність президента рф путіна, ймовірно, внаслідок нездатності російських регулярних.
Фінансист «групи вагнера» євген пригожин, схоже, знову здобув прихильність президента рф путіна, ймовірно, внаслідок нездатності російських регулярних збройних сил виконати завдання, поставлені перед ними путіним під час зимового наступу на Донбасі.
Схоже, що сили «вагнера» отримують підкріплення, боєприпаси та політичне визнання — що є різким відхиленням від попередніх спроб кремля вивести сили «вагнера» й пригожина з Бахмута, принаймні, з січня 2023 року.
Пов’язані з «вагнером» джерела повідомили 17 квітня, що «вагнер» готує до трьох мотострілецьких бригад мобілізованих військовослужбовців для посилення флангів «вагнера» в Бахмуті.
пригожин також підтвердив, що поруч з «вагнером» діють російські повітряно-десантні війська (ПДВ), і повідомив, що «вагнер активно отримує артилерійські снаряди.
пригожин виступив за те, щоб «вагнер» отримував більше артилерійських снарядів, що свідчить про те, що він відновив постачання боєприпасів від Міністерства “оборони» (мінвійни) росії.
Державна дума рф також розгляне поправки до російського закону про права ветеранів, що передбачають надання статусу ветерана приватним військовим компаніям (ПВК) і добровольцям. пригожин регулярно виступав за те, щоб військовослужбовців «вагнера» визнали учасниками «спеціальної військової операції» в Україні, і ухвалення цього законопроєкту означатиме, що становище пригожина в кремлівському оточенні покращилося.
Водночас, ступінь довіри і прихильності путіна до пригожина наразі незрозуміла, але цілком імовірно, що путін зупинив зусилля російського мінвійни помститися «вагнеру» шляхом відмови «вагнеру» в підкріпленні та боєприпасах.

Continue reading...