Блінкен прибув до Китаю

102
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Це перший за п’ять років візит держсекретаря США до Пекіна.
Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Пекіна в неділю, 18 червня, ставши першим головним американським дипломатом, який відвідав Китай за останні п’ять років, на тлі напружених двосторонніх відносин і туманних перспектив будь-якого прориву у довгому списку суперечок між двома найбільшими економіками світу. Про це повідомляє Reuters.
Відклавши заплановану лютневу поїздку після того, як над Штатами пролетіла китайська шпигунська повітряна куля, Блінкен є найвищим урядовцем США, який відвідав Китай з моменту вступу на посаду президента Джо Байдена в січні 2021 року.
Очікується, що під час свого перебування в Пекіні до понеділка він зустрінеться з міністром закордонних справ Цинь Ганом, головним китайським дипломатом Ван І і, можливо, лідером Китаю Сі Цзіньпіном, прагнучи встановити відкриті і міцні канали зв’язку, щоб гарантувати, що стратегічне суперництво між двома країнами не переросте в конфлікт.
Очікується, що візит Блінкена прокладе шлях для більшої кількості двосторонніх зустрічей у найближчі місяці, в тому числі можливих візитів міністра фінансів Джанет Єллен і міністра торгівлі США Джини Раймондо в Пекін. Він також може підготувати підґрунтя для зустрічей Сі і Байдена на багатосторонніх самітах пізніше цього року.
ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Глави МЗС країн G7 можуть зустрітися після візиту Блінкена до Китаю — ЗМІ 
Байден заявив у суботу, 17 червня, що сподівається зустрітися з Сі у найближчі кілька місяців.

Continue reading...